Skip to main content

Blog: Stimuleer de lokale economie !

Als je dat tegen ondernemers zegt is het antwoord altijd “Ja natuurlijk dat wil ik wel, als het maar concurrerend is qua prijs”. De volgende vraag is dan “probeer je het weleens uit? Antwoord is dan vaak “Nee, ik heb er eigenlijk al een leverancier voor die buiten Zeeuws-Vlaanderen zit”. Begrijpelijk antwoord waar niet veel op valt te dingen, behalve dan als je wilt dat de lokale economie verbeterd wordt. Als je die mening deelt, dan zou je het eens kunnen proberen bij een lokale leverancier. En is de prijs en kwaliteit dan goed, koop dan eens lokaal!

Stel je eens voor dat elke ondernemer uit Zeeuws-Vlaanderen 2 opdrachten per jaar extra binnen Zeeuws-Vlaanderen zou besteden. We hebben het dan over bijna 12.000 opdrachten. Als een opdracht nu eens gemiddeld € 1.000,00 zou bedragen. Dan blijft er dus ruim € 1.200.000,00 omzet binnen Zeeuws-Vlaanderen die nu nog naar elders gaat!

Misschien een illusie een utopie of luchtfietserij? Ik daag u uit om erover na te denken. Als iedereen meedoet, dan heeft u ook 2 opdrachten meer dan nu!

Zaken doen met je buren, die slogan is er niet voor niets!

Zeeuws-Vlaanderen Business Plaza